3 mins read

Den första Bitcoin-utbyteswebbplatsen sålde över 1500 BTC för en enda dollar

När Bitcoin fortsätter att öka i pris och global dominans har kryptosamhället gjort det till en tradition att gräva upp historiska data som innehåller den dominerande tillgångens ödmjuka början.

En populär Bitcoin-personlighet med Twitter-handtaget “DocumentingBTC” publicerade nyligen det som kunde ses som den första webbplatsen där Bitcoin-köp gjordes. I en memoar som rullades ut av webbplatsen den 28 december 2009 ombads intresserade köpare att skicka ett e-postmeddelande med antalet Bitcoin Bank de avsåg att köpa.

Vid den tiden var PayPal det enda betalningsmedlet för mottagare. Hastighetsmätningen berodde på när transaktioner initierades och vid midnatt Greenwich Mean Time (GMT) uppdaterades nya priser. Intressant nog kan över 1578 BTC köpas för bara 1 dollar. Med den nuvarande marknadsräntan är det ovan nämnda beloppet BTC värt över 76 miljoner dollar.

Det höga priset för billiga priser

Många nya kryptoanvändare har beklagat sig över den häpnadsväckande rikedom som deras senhet till Bitcoin har kostat dem. Tillbaka 2014 påminde den populära engelska sångerskan och låtskrivaren Lily Allen om att hon avvisade en virtuell spelning med tusentals Bitcoins redan 2009. Mer nyligen hade YouTuber Jake Paul många medlemmar i krypto-twitter-communityn som delade sina berättelser om “nästan bitcoin-miljonär”. , när han nyligen avslöjade att hans $ 100 Bitcoin investering fick honom $ 46.000.

Den tråkiga processen som krävs för att göra Bitcoin-transaktioner i början antyder dock att det var svårare att få plats vid den främre bänken än att bara ha lite byte. Enligt en kommentator som chimade in på inlägget “Dokumentera BTC” gjorde avsaknaden av elektroniska plånböcker processen att få balansinformation extremt krävande.

“Det var så svårt att kontrollera mitt saldo eftersom jag var tvungen att skriva in en lång kod från min pappersplånbok, det var en sådan smärta, mycket annorlunda då, inga elektroniska plånböcker”, skrev han.

Bitcoin ger andra chanser

Även med Bitcoins imponerande prestanda under de senaste åren kan ett stort antal av världens befolkning fortfarande klassificeras som skeptiker. Om man tvivlar på att Thomas fortfarande är närvarande vid en tid då byten och kylplånböcker existerar, verkar underskattningen av Bitcoin som en tillgång för 10 år sedan förståelig.

Kommentaren konstaterar till och med att filmskaparen och sändaren Max Keizer bland många andra var kända för att sälja Bitcoins till mycket billiga priser. I hans ord ”några människor jag träffade sålde BTC för $ 50 och skrattade, trodde att de dödade, då tänkte ingen mycket på det. Jag ser att många såldes 2017.

Jag minns att 2016 tjänade många på $ 500 och skryter. Max Keizer gav bort det som om det var vatten. ” Medan “vad händer” kommer att förbli ögonöppnare, verkar Bitcoin ge andra chanser. Analytiker hävdar att marknaden fortfarande är i början. On-chain mätvärden indikerar att Bitcoin på $ 200.000 kan registreras på kort sikt. Kanske är taggarna “Bitcoin miljonär” fortfarande tillgängliga?